Šeherzada torta

Šeherzada torta
Sastojci:
2 pakovanja turskog keksa
4 pudinga od karamele+secer za puding
250g margarina/maslaca
500g bijelog slaga
1.5l mlijeka
Priprema:
Puding skuvati tako što se odvoji od jednog litra malo mlijeka i pomijesa sa pudingom i secerom*, a ostatak se stavi da provri. Kako bi izbjegli stvaranje grudvica, kada mlijeko provri malo odliti u posudu sa hladnim mlijekom i pudingom i promiješati, zatim sve zajedno uz neprestano miješanje dodati u mlijeko koje je provrelo.
Kada se puding ohladi, izmiksati sa prethodno pjenasto umućenim margarinom.
Šlag izmiksati sa pola litra mlijeka.
Kako vam se ne bi pomjerao keks prilikom filovanja na dnu posude namazete malo fila pa poređate odozgo keks. Filuje se redom keks-fil-slag, sve dok vam ne ponestane materijala. Na kraju ide slag.
*Dodati secer po zelji, ja stavljam 2-3 kašike po kesici
https://www.instagram.com/p/B3q1fabhGNz/

Comments

Popular Posts